Friluftsgudstjenester i Elverum


Her kan du være med og feire skaperverkets dag!

Unn deg en naturopplevelse utenom det vanlige og bli med på friluftsgudstjeneste. Fra bypark til seter, fra tjern til gårdstun feires det friluftsgudstjenester. Ta deg tid til å stoppe opp og nyte skaperverket og fellesskapet med andre. Friluftsgudstjenestene gir perspektiver både på naturen og livet. Velkommen!

 

Heradsbygd:
Setermesse på Bjølsetsetra, med speidere 16. juni kl. 1100

Vi feirer skaperverkets dag på setervollen. Dette er bokstavelig talt en jordnær gudstjeneste med stor takhøyde og plass til alle! Ta gjerne med noe å sitte på og kaffe på termos til kirkekaffe. Veien blir skiltet fra Bjølset grendehus. 

 

Leiret:
Triangelparkmesse 16. juni kl. 1100

På det gamle kirkestedet i Triangelparken feires skaperverkets dag med en flott friluftsgudstjeneste.
I Triangelparken sto Elverums gamle stavkirke og her lå St. Torleivs kapell. Blir det regn flyttes gudstjenesten inn i Elverum kirke.

 

Sørskogbygda:
Lisjøen 23. juni kl. 1300

På Lisjøen har vi startet en fin tradisjon med gudstjenesten på badeplassen, med vannet og skogen som arena. Vi markerer skaperverkets dag. Etter gudstjenesten er det mulighet for å grille, menighetsrådet holder grillen varm og hver enkelt tar med seg mat.

Elverum
Glomdalsmuseet 28. juli kl. 1100
Olsokmesse

Sørskogbygda
Renosdammen 28. juli kl. 1300.

På Renosdammen holder vi Olsokgudstjeneste. Det har vært gjort i mange år og har blitt en fin tradisjon. Dette er ei naturperle som ligger ved Ulvåa, det var fløterdam her i den tiden det var aktuelt. Her på plassen er det 2 husvære, ei forholdsvis ny koie, turistforeningen sin og ei større jaktkoie, som eies av Sørskogbygda jeger og fiskeforening. Vi har t.o.m. klokketårn her. Ved dårlig vær holder vi gudstjenesten inne i en av disse koiene. Det går flere turstier ut fra Renosdammen, som bl.a. har tilknytning til Finnskogleden.
 

Nordskogbygda:
Tallhaugen 4. august kl. 1300

Nordskogbygda Menighetsråd ønsker velkommen til setermesse på Tallhaugen seter. Kine Evensen er solist. Etter gudstjenesten blir det servering av skjørost/rømme, kaffe og kaker.  Ta med noe å sitte på. Kjør til Julussdalen, ta av til Neverlia - fortsett videre etter skilting. 
 

"Jeg sitter her i en kirke
av skogduft og dogg og dag.
Linnea ringer til messe
med lydløse klokkeslag.

Og presten har intet ansikt
og prekenen har ingen ord.
Det hellige sakramente er
angen av vårlig jord.

En løvsanger kvitrer ved redet,
en bille bestiger et strå,
og dypt i den signede stillhet
hører jeg livshjertet slå.

Det finnes en tillit i verden,
et lys over store og små."


Hans Børli

 

Anja Terjesen
Kirkebakken 1/2024

Tilbake